בעיות אורטופדיות
בעיות אורטופדיות
בעיות אורטופדיות מסוגים שונים הן מנת חלקם של אנשים רבים בארץ ובעולם. תחום האורטופדיה מתייחסת לבעיות בגוף שמקורן במערכת העצמות והשרירים, כאשר מכאן ניתן להסיק כי בפגיעות טראומתיות בגוף (כתוצאה מתאונות, למשל) כמו גם בדלקות שונות בשרירים ובכשלים בתנועתיות הגוף ניתן ומומלץ לטפל על ידי גורם מוסמך ומומחה בתחום האורטופדיה.
בעיות אורטופדיות נפוצות ודרכי טיפול בהן:
קיימות מגוון בעיות אורטופדיות אליהן חשופים הרבה מאוד בני אדם במהלך חייהם, בין היתר כתוצאה מתנועות לא נכונות אותן הם מבצעים, יציבה לא נכונה, ישיבה/עמידה בצורה לא נכונה, הרגלים הפוגעים בבריאותם (לרבות נעילת נעליים לא טובות או הקלדה ממושכת על המחשב) ואף מסיבות שאינן בהכרח בשליטתנו, כמו למשל בעיות בריאותיות גנטיות או במקרים של תאונות מסוגים כאלו ואחרים.
בין הבעיות האורטופדיות הנפוצות ביותר ניתן למצוא את פלטפוס- מצב בו קשת כף הרג שטוחה ולא קמורה כפי שהיא אמורה להיות, מצב הגורם להליכה לא נכונה ועשוי להחמיר בהעדר טיפול נכון ותשומת לב ראויה; הייפוס- מצב הפוך בו קשת כף הרגל קמורה יתר על המידה וכתוצאה מכך משקל הגוף אינו מוטל על גף הרגל באופן שווה ונכון. גם במצב זה עשויה לצוץ החמרה בהעדר טיפול; כאבי גב עליון או תחתון- שעשויים להיגרם כתוצאה מיציבה לא נכונה או הרמת משאות כבדים יתר על המידה ולעיתים קרובות ועוד מגון בעיות אורטופדיות נוספות ולמעשה בלתי נגמרות שעשויות להופיע מסיבות שונות.
למידע על נעליים אורטופדיות >>>
טיפול בבעיות אורטופדיות שונות
בבעיות אורטופדיות שונות ניתן לטפל במספר צורות, כאשר אל הפתרון הראוי במיוחד מכוון בדרך כלל רופא המומחה באורטופדיה. בין היתר, על מנת לפתור בעיות אורטופדיות ניתן לבצע פיזיותרפיה על בסיס קבוע- פיתרון הניתן ברוב המקרים במצבים בהם הגוף חווה טראומה ועליו לחזור לעצמו ולהשתקם באופן מבוקר, עזרים חיצוניים כמו מדרסים, סדים לידיים, תחבושות אלסטיות, חגורות גב וכדומה- שתפקידם להקל על כאבים ולמנוע החמרה של המצב הבריאותי, ובמקרים יוצאי דופן ומוגדרים בהם לא ניכר שיפור לאחר ניסיונות שונים ניתן לפנות למנתחים מומחים על מנת שבדרכם שלהם יסייעו לשיפור המצב הבריאותי של המטופל הסובל מבעיה אורטופדית כזו או אחרת.
כמו כן, על מנת להקל בצורה נוספת על כאבים שונים שמוקרם בבעיות אורטופדיות ניתן לבצע פעילויות ספורטיביות שונות המתאימות למצב הבריאותי (על פי המלצת הרופא המטפל ובתנאי שהדבר אינו גורם להחמרת המצב).